zaterdag, 29. oktober 2016 - 13:09 Update: 29-10-2016 20:58

'Radicale imam in België moet gedwongen terug naar Nederland'

Nederlandse haatprediker wordt België uitgezet
Brussel

De radicale imam Shay Alami Abu Hamza is de komende tien jaar niet welkom in België. Hij heeft 30 dagen om het land vrijwillig te verlaten.

De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen heeft het beroep van de radicale imam Shay Alami Abu Hamza verworpen, waardoor de man definitief België moet verlaten, zo melden Belgische media waaronder Het Nieuwsblad.

Vier jaar geleden kwam de haatprediker naar België. Hij woonde in Dison, nabij Verviers. Volgens de Belgische Staatsveiligheid dweepte de imam zelfs met de Algerijn Mohammed Merah. Die laatste werd vier jaar geleden in Toulouse in een joodse school drie kinderen en een volwassene doodde.

Doet de omstreden Nederlands-Marokkaanse haatprediker dat niet, dan wordt hij naar een gesloten instelling gestuurd en onder begeleiding overgebracht naar Nederland. De 17-jarige zoon van Amaouch, die in augustus voor ophef zorgde door een videoboodschap waarin hij oproept om alle christenen te doden, blijft nog minstens enkele maanden in een gesloten instelling.

Categorie:
Provincie: