zaterdag, 29. oktober 2016 - 17:04 Update: 30-10-2016 14:52

Roemeense autoriteiten pakken ex-lid No Surrender op

No Surrender-lid opgepakt in Roemenië
Foto: Archief EHF
Molenschot

Zaterdag is in Arad (Roemenië) tijdens een actie, in nauwe samenwerking met de autoriteiten aldaar, de 42-jarige S. de C. aangehouden. Zoals eerder bekend gemaakt, wordt hij verdacht van betrokkenheid bij het doodschieten van Hugo van Houten (27). Dit gebeurde op maandag 17 augustus 2015 op de Broekstraat in Molenschot, nabij de vliegbasis.

Het rechercheteam heeft intensief naar de 42-jarige verdachte, zowel in binnen- als buitenland, gespeurd. Hij werd op de Nationale Opsporingslijst geplaatst en er werd ook een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd. 

Opsporingsprogramma’s

Bureau Brabant en Opsporing Verzocht vroegen afgelopen week de medewerking van het publiek bij de opsporing van de verdachte. Het Openbaar Ministerie loofde een beloning uit voor de tip die leidde tot zijn aanhouding. Er kwamen negen tips binnen. De verdachte werd uiteindelijk door tactisch recherchewerk in Roemenië gelokaliseerd. Zijn uitlevering naar Nederland wordt in gang gezet.  

Nabij vakantiepark

Op de Broekstraat in Molenschot werd maandag 17 augustus 2015 omstreeks 19.45 uur een dode man aangetroffen. Hij bleek te zijn neergeschoten. Het ging om de 27-jarige Hugo van Houten uit Capelle aan de IJssel die ook regelmatig op vakantiepark de Linberg verbleef. De politie formeerde een Team Grootschalig Onderzoek, onder leiding van een officier van justitie. Het rechercheonderzoek leidde naar een 42-jarige man. De officier van justitie in Breda gaf toestemming om hem aan te houden. Zowel verdachte als slachtoffer waren (ex) lid van Outlaw Motorcycle Gang No Surrender.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: