zondag, 30. oktober 2016 - 14:08 Update: 30-10-2016 14:12

19-jarige automobilist aangehouden voor poging doodslag en mishandeling

19-jarige automobilist aangehouden voor poging doodslag en mishandeling
Foto: Archief FBF
Sneek

Zaterdagmiddag hebben agenten een 19-jarige automobilist uit Beetsterzwaag in de Leeuweriklaan aangehouden. Hij wordt verdacht van poging doodslag en mishandeling.

Een 19-jarige automobilist uit Sneek reed samen met een 18-jarige plaatsgenoot op de Prins Hendrikkade in Sneek toen zij op het zebrapad een fietser zagen met een kapotte fiets. Er stond een auto naast de fiets en er stonden meerdere mensen omheen. De bestuurder van de auto, naar later bleek de jongeman uit Beetsterzwaag, reed door. De 19-jarige en 18-jarige vertrouwden het niet en reden achter de auto aan. Via de Parkstraat en dr. Boumaweg reden ze naar de Bredyk richting de Hemdyk. Toen reed de inwoner uit Beetsterzwaag de doodlopende Leeuweriklaan in. De jongens uit Sneek stapten uit. Ze hoorden de 19-jarige gas geven, piepende banden en ze zagen rook. Volgens de Snekers reed hij eerst voor- en achteruit en reed vervolgens vol gas op hen in. Beide jongens moesten aan de kant springen om te voorkomen dat ze werden aangereden. Hij raakt vervolgens de auto van de 19-jarige uit Sneek.

Hierna stapt de verdachte al schreeuwend uit. Hij duwde tegen borstkas van de 18-jarige aan en klemde zijn arm om diens nek. Inmiddels kwam er een bewoonster naar buiten lopen waarop de verdachte de 18-jarige losliet. De 19-jarige uit Sneek belde de politie die de verdachte hebben aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Agenten hebben een aangifte opgenomen van beide Snekers. De verdachte is in verzekering gesteld. Dit houdt in dat hij langer dan zes uur voor verhoor op het politiebureau moet blijven. Een inverzekeringstelling kan maximaal drie dagen duren. De politie doet onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: