dinsdag, 1. november 2016 - 8:50

Politie toont beelden liquidatie Chahid Yakhlaf

Politie toont beelden liquidatie Chahid Yakhlaf
Foto: Politie
Kerdriel

Vanavond, dinsdag 1 november, toont de politie beelden van de liquidatie van Chahid Yakhlaf in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. De 27-jarige Yakhlaf werd op oudjaarsavond 2015 van dichtbij beschoten in Kerkdriel toen hij met zijn auto het terrein van een camping waar hij destijds verbleef verliet.

De twee andere inzittenden, waaronder de broer van Chahid Yakhlaf, raakten hierbij lichtgewond. De vluchtauto van de schutters werd later brandend aangetroffen in Zaltbommel.

Beelden

Op de bewakingsbeelden van de camping is o.a. te zien dat twee onbekende mannen al enige tijd voor de liquidatie op het parkeerterrein bij de toegangspoort aanwezig zijn. Ze houden de toegang en slagboom langere tijd in de gaten. Wanneer rond kwart over zes het slachtoffer aan komt rijden met zijn auto om het terrein te verlaten, worden de inzittenden van korte afstand door beide mannen onder vuur genomen met automatische wapens. Hierna rijdt de auto van het slachtoffer met hoge snelheid door het terrein af. Daarnaast worden ook beelden getoond van voor 31 december waarop ook twee onbekende mannen te zien zijn. De politie hoopt dat kijkers de mannen op de beelden herkennen.

Chahid Yakhlaf

Na het schieten rijdt de auto van het slachtoffer met hoge snelheid weg richting Hoenzadriel. Daar wordt bij een woning aangebeld en de hulpdiensten ingeschakeld. Yakhlaf overlijdt korte tijd later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Chahid Yakhlaf  was een bekende van de politie en overleefde een eerdere aanslag (november 2014)  op zijn leven.

Opsporing Verzocht

De uitzending van Opsporing Verzocht begint op dinsdagavond 1 november om 20.30 uur op NPO1 en zal de volgende dag worden herhaald op NPO2 om 11.30 uur.

Eerdere opname Opsporing Verzocht

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: