dinsdag, 1. november 2016 - 17:23

Politie zet foto's relschoppers De Graafschap online

Politie zet foto's relschoppers De Graafschap online
Doetinchem

De politie publiceert woensdag foto’s van mannen die betrokken waren bij ongeregeldheden die plaatsvonden in Doetinchem na twee verschillende wedstrijden van De Graafschap eerder dit jaar. Na de wedstrijd De Graafschap – Ajax op 8 mei werden politiemensen bekogeld met stoeptegels en vernielingen aangericht.

Na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles op 22 mei liep een groot aantal supporters van De Graafschap het veld op en werden spelers en stewards belaagd. De politie heeft een grote hoeveelheid beeldmateriaal grondig onderzocht en publiceert nu voor het eerst foto’s van relschoppers die nog niet herkend zijn.

De politie publiceert vanaf woensdagavond 2 november op politie.nl eerst 27 foto’s van verdachten wiens gezicht geblurd is. Ook Bureau GLD, het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland, besteedt morgenavond aandacht aan de rellen en toont enkele van deze geblurde foto's. De politie doet dit om deze verdachten nog één kans te geven zich te melden, voordat de politie hun foto herkenbaar publiceert. Een week later, op 9 november, publiceert de politie alle foto’s, zonder geblurde gezichten. Uitgezonderd de foto’s van verdachten die zich in de tussentijd gemeld hebben uiteraard. De personen op de foto’s worden allemaal verdacht van openlijke geweldpleging.

Categorie:
Provincie: