woensdag, 2. november 2016 - 17:03 Update: 02-11-2016 17:35

KLM spant kort geding aan tegen cabinebonden

KLM spant kort geding aan tegen cabinebonden
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amstelveen

KLM gaat een kort geding aanspannen tegen de cabinebonden. Dit heeft KLM woensdagmiddag bekendgemaakt.

KLM heeft naar aanleiding van de brief van 1 november aan FNV Cabine en VNC, waarin zij de cabine bonden oproepen gevolg te geven aan hun overlegverplichting, een reactie ontvangen van FNV Cabine waarin zij aangeven niet op de eis van KLM tot overleg in te gaan. 

VNC heeft aangegeven later op de dag met een reactie te komen. KLM en bonden hebben een overlegverplichting zoals gesteld in de geldende cao en daarom wil KLM van de rechter een oordeel over de overlegverplichting van de cabinebonden bij de geldende CAO.

FNV Cabine

FNV Cabine laat weten wederom te constateren dat KLM nog steeds niet in overleg wil zonder voorwaarden vooraf en niet gevoelig is voor de overduidelijke signalen vanuit het korps. 'Dat dwingt ons over te gaan tot aanscherping van de werkonderbrekingen', aldus FNV Cabine.

Vier dagen van werkonderbrekingen met een onwaarschijnlijk hoge actiebereidheid van rond de 60% worden door KLM volledig genegeerd. De KLM-directie blijft het korps schofferen door arrogant te blijven vasthouden aan haar eenzijdige bezuinigingsdoelstelling van 4% en houdt de -1 CA maatregel op tafel.  

Actieparool voor donderdag 3 november

Het actiecomité van FNV Cabine roept alle Cabin Crew, werkzaam bij KLM Inflight Services, op tot het houden van werkonderbrekingen voor de duur van 30 minuten direct na de cabin crew briefing voor iedere vlucht van KLM die vanaf Schiphol vertrekt op donderdag 3 november 2016 tussen 05.00 uur en 23.00 uur. 

Overleg

Op woensdag 2 november zullen FNV Cabine en VNC overleg voeren met KLM met betrekking tot de actieregels en instructies. Afhankelijk van de uitkomsten van dit overleg zullen we de vervolgacties bekendmaken die inmiddels in voorbereiding zijn.

Categorie:
Provincie: