donderdag, 3. november 2016 - 11:42 Update: 03-11-2016 23:43

Nieuwe dochter Air France-KLM moet maatschappij weer winstgevend maken

Nieuwe dochter Air France-KLM moet concurrentie met Golfstaten aangaan
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Parijs/Amstelveen

Air France-KLM gaan de concurrentie aan met de luchtvaartmaatschappijen uit de Golfstaten. Daarvoor zal een nieuwe dochtermaatschappij door hen worden opgericht, zo staat te lezen in het plan van Air France-KLM onder de naam: 'Boost', project Trust Together.

Het Trust Together moet de Air France-KLM weer winstgevend gaan maken. ''Dit betekent concreet dat we enerzijds blijven investeren in onze klanten en medewerkers en anderzijds de productiviteit verhogen en de kosten verlagen in ruil voor groei'', aldus Air France-KLM in een verklaring.

De nog nieuwe maatschappij zal haar thuisbasis krijgen op luchthaven Charles de Gaulle in Parijs. Van daaruit zal het de concurrentie met de Golfstaten op langeafstandsvluchten aangaan. Er zal gevlogen worden op eerder geschrapte verlieslatende routes, maar ook op nieuwe bestemmingen, voor zowel zakelijke als vakantievluchten.

Air France-KLM wil dat rond 2010 tien nieuwe toestellen vliegen voor de nieuwe maatschappij, die nog geen naam heeft. Air France-piloten kunnen zich aanmelden om de overstap te maken naar de nieuwe maatschappij. 

Categorie:
Provincie: