vrijdag, 4. november 2016 - 18:34 Update: 04-11-2016 18:45

Jongen (17) zwaar mishandeld, politie zoekt getuigen

Jongen (17) zwaar mishandeld, politie zoekt getuigen
Foto: Archief FBF.nl
Zutphen

Een 17-jarige jongen uit Zutphen is afgelopen weekend zodanig hard geslagen door onbekenden in het centrum van Zutphen, dat hij momenteel in het ziekenhuis ligt met meerdere breuken in zijn gezicht en geopereerd moest worden.

Het voorval vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag 30 oktober in de Laarstraat, ongeveer tussen 04.00 en 04.40 uur. Na het uitgaan stond de jongen met zijn fiets in de Laarstraat te wachten op vrienden. Vlakbij stond een klein groepje jongeren, bestaande uit enkele jongens en een meisje. De 17-jarige raakte in gesprek met een jongen uit de groep. Het begon als een normaal gesprek, maar op een gegeven moment kwam het meisje uit de groep erbij staan en sloeg de sfeer zonder aanleiding om. Het meisje provoceerde de jongen, trapte tegen zijn fiets en sloeg hem in het gezicht.

Kort daarna kreeg het slachtoffer een zeer harde klap van iemand anders, waarna het slachtoffer meteen merkte dat het goed mis was in zijn gezicht en wegvluchtte, richting de Beukerstraat. Zijn fiets bleef achter. De jongen werd achterna gezeten en ter hoogte van de SNS bank ingesloten en opnieuw belaagd. Vrienden van het slachtoffer schoten te hulp en trokken hem hieruit en de daders gingen er vandoor. De politie kwam ter plaatse en heeft de jongen naar het ziekenhuis begeleid. Hier bleek hij zeer ernstig letsel in zijn gezicht te hebben opgelopen, waaronder een verbrijzeld jukbeen.

Later bleek ook dat zijn fiets verdwenen was.

Signalement

Na de eerste klap van het meisje is niet helemaal duidelijk wie het slachtoffer precies geslagen hebben. Wel zijn er signalementen van twee van de betrokkenen; het meisje die het slachtoffer sloeg en de jongen waar hij mee in gesprek raakte. Deze jongen zou het slachtoffer na de eerste klappen ook achterna gezeten hebben.

Het meisje is vermoedelijk ongeveer 17/18 jaar, 1.70m lang, normaal postuur en heeft een Indisch of Aziatisch uiterlijk. Ze heeft donker lang haar, dat ze die nacht los droeg. Het meisje droeg een bril met een vrij vierkant zwart montuur en donkere kleding met een bomberjack model jasje.

De jongen is ook ongeveer 1.70m lang en 17/18 jaar oud. Hij had een getinte huidskleur, zwart haar, normaal postuur en droeg een zwarte jas met capuchon. 

Tips zeer welkom!

De politie is dringen op zoek naar mensen die meer gezien hebben van deze mishandeling, of het signalement herkennen en roept hen op contact op te nemen met de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: