woensdag, 9. november 2016 - 22:37 Update: 09-11-2016 22:46

Woningcorporatie sluit balkons van 273 woningen Leeuwarden af uit voorzorg

Woningcorporatie sluit balkons van 273 woningen Leeuwarden af uit voorzorg
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Leeuwarden

In Leeuwarden heeft woningcorporatie WoonFriesland aan de Curacaostraat de balkons van 273 woningen uit voorzorg afgesloten. Dit heeft de corporatie bekendgemaakt.

Inventarisatie

Tijdens inventarisatie van het woongebouw aan de Curacaostraat 29 t/m 47D zijn ook de balkons steekproefsgewijs geïnspecteerd. 'Bij drie balkons aan de achterzijde van het gebouw blijkt dat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd. Het staal in het beton ligt te laag in de balkonvloer', aldus de corporatie. 

Dit is in de jaren 60 bij de bouw zo aangelegd. Daarom heeft WoonFriesland in overleg met de gemeente Leeuwarden en de Brandweer besloten tijdelijk alle balkons aan de achterzijde van het gebouw af te sluiten. Dit geldt ook voor de achterdeuren op de begane grond.

Huurders geïnformeerd

De bewoners zijn inmiddels al allemaal door medewerkers van WoonFriesland persoonlijk op de hoogte gebracht. Hierbij worden in het belang van de veiligheid de deuren naar de balkons aan de achterzijde en ook op de begane grond tijdelijk ontoegankelijk gemaakt. De balkons aan de voorzijde van het gebouw kunnen de huurders gewoon blijven gebruiken.

WoonFriesland doet daarnaast versneld onderzoek naar een aantal andere woongebouwen met soortgelijke balkons om ook daar mogelijke risico’s uit te sluiten. Dit onderzoek neemt een aantal weken in beslag. Deze bewoners worden middels een brief geadviseerd gedurende dit onderzoek geen gebruik te maken van hun balkon.

Categorie:
Provincie: