zondag, 13. november 2016 - 19:58 Update: 13-11-2016 20:19

Code geel voor gladheid heel Nederland uitgezonderd kustprovincies

Code geel voor gladheid heel Nederland uitgezonderd kustprovincies
Foto: Archief FBF.nl
De Bilt

Het KNMI heeft voor de periode van zondagavond 20.00 uur tot maandagochtend 10.00 uur voor het gehele land, met uitzondering van de kustprovincies code geel afgegeven voor lokale gladheid door bevriezing van natte of vochtige weggedeelten. Dit meldt het KNMI zondag.

Pas rijgedrag aan

Door bevriezing van natte of vochtige weggedeelten kan het glad zijn of worden. Alle verkeersdeelnemers kunnen hinder ondervinden en worden daarom aangeraden om hun rijgedrag aan te passen. Code geel geldt van zondag 20.00 uur tot en met maandag 10.00 uur.

Koude nacht en in de loop van de dag regen

Vanavond en vannacht is het in het westen bewolkt, elders zijn er brede opklaringen of klaart het verder op. Met name in het zuiden kan er vannacht plaatselijk mist ontstaan. De minima lopen uiteen van lokaal -5°C in het (noord)oosten en +4°C aan zee. Lokaal kan het glad worden door bevriezing van natte of vochtige weggedeelten. De wind is meest zwak en zuidoost, aan zee staat een matige wind uit richtingen tussen zuidoost en zuid.

In de ochtend lost de mist op. In de loop van de ochtend neemt van het westen uit de bewolking toe en gaat het daarna ook af en toe regenen of motregenen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 4°C, aan zee loopt de temperatuur in de loop van de middag verder op. De wind komt uit zuid, neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig of krachtig, in het Waddengebied mogelijk tijdelijk naar hard, 7. Aan zee wordt de wind in de middag bovendien zuidwest. Vooruitzichten voor de rest van de week; overgang naar een zachter en wisselvalliger weertype, later in de week weer iets kouder.

Categorie:
Provincie: