dinsdag, 15. november 2016 - 12:17 Update: 15-11-2016 12:18

Echtpaar in woning gekneveld bij overval

Echtpaar in woning gekneveld bij overval
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Ulvenhout

Op de Strijbeekseweg in Ulvenhout is in de vroege ochtend van dinsdag een echtpaar in huis overvallen. De slachtoffers, een 74-jarige man en zijn 74-jarige vrouw, kwamen daarbij met de schrik vrij. Van de vier daders ontbreekt op dit moment nog elk spoor. De politie onderzoekt de zaak.

Volgens de slachtoffers werden ze rond vier uur in de ochtend in hun slaap werden overrompeld door vier onbekende mannen. Het viertal had kennelijk kans hadden gezien hun huis binnen te dringen. Het paar werd bedreigd met een wapen en vervolgens gekneveld. De daders gingen er o.a. vandoor met nog onbekende buit.  Hierbij zaten ook de sleutels van het bedrijfspand van het echtpaar. Nadat de overvallers waren vertrokken, wisten de slachtoffers zichzelf te bevrijden en de politie te waarschuwen.

Zoekactie

Direct na de melding van de overval startte de politie een zoekactie in de omgeving naar de voortvluchtige daders. Het echtpaar werd opgevangen door agenten. Van hen is een aangifte opgenomen. Ze waren licht gewond en zijn door ambulancepersoneel medisch onderzocht. Beiden waren emotioneel erg aangedaan door de gebeurtenissen. De politie stelde een buurtonderzoek in en de technische recherche zocht naar achtergebleven sporen op de plaats van het delict. Bij het elders gelegen bedrijfspand van het echtpaar werden extra beveiligingsmaatregelen getroffen. Volgens de slachtoffers waren de daders allemaal in het donker gekleed en hadden ze hun gezichten bedekt. De overvallers spraken onderling in een buitenlandse taal met elkaar.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: