vrijdag, 18. november 2016 - 9:33 Update: 18-11-2016 12:14

Huurprijzen flink gestegen

"Huurprijzen vrije sector flink gestegen'
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Groningen

Niet alleen de prijzen van koopwoningen zijn gestegen, ook de huurprijzen in de vrije sector zijn in het derde kwartaal flink gestegen. Gemiddeld waren huurders volgens verhuurbemiddelaar Pararius 6,2 procent meer kwijt.

De gemiddelde huurprijs per vierkante meter steeg van 13,27 euro naar 14,11 euro. De sterke prijsstijging is volgens de directeur van Pararius het gevolg van een tekort aan huurwoningen in de randstad voor middeninkomens. Dit zijn mensen die tussen de 35.000 euro en 50.000 euro per jaar verdienen.

De sterkste stijging van huurprijzen is te zien in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Ook buiten de Randstad stijgen de huren, maar in mindere maten. Met uitzondering van Groningen. In de stad stegen de huurprijzen met 11,5 procent en in de provincie met 16,8 procent.

De groeispurt in de provincie Groningen is volgens Pararus te danken aan de investering in werkgelegenheid en vestigingsklimaat. Hierdoor is er een grote vraag naar huurwoningen door buitenlandse werknemers en expats. 

Categorie:
Provincie: