donderdag, 1. december 2016 - 9:07 Update: 01-12-2016 9:11

Heijmans stopt met Energiefabriek Tilburg

Heijmans stopt met Energiefabriek Tilburg
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Tilburg

Heijmans en Waterschap De Dommel zijn na constructief overleg overeengekomen dat zij hun samenwerking bij de Energiefabriek Tilburg beëindigen.

Het Waterschap neemt de installatie per 1 december volledig over van Heijmans en wordt vanaf dan zelf verantwoordelijk voor de bediening, onderhoud en verdere optimalisatie ervan. Het betekent dat Heijmans vanaf dan geen financiële en operationele verantwoordelijkheid meer heeft voor de Energiefabriek die sinds juni 2016 zuiveringsslib inneemt en energie produceert.

De beëindiging leidt tot een negatief effect op de EBITDA van bijna € 15 miljoen. Heijmans verkeert door onzekerheid over enkele projecten financieel in zwaar weer, en kan mogelijk niet voldoen aan kredietvoorwaarden van de banken. Het bedrijf is in onderhandeling met zijn kredietverstrekkers.

Over de Energiefabriek

De Energiefabriek heeft als doel om al het zuiveringsslib uit het beheergebied van De Dommel te behandelen. Om dit doel te bereiken zijn hoogwaardige technologieën toegepast. De installatie reduceert het volume zuiveringsslib en produceert biogas, waarmee duurzame energie wordt opgewekt. Op deze manier voorziet de Energiefabriek in haar eigen energieverbruik en draait energieneutraal. Het biogas dat overblijft na de productie van energie wordt geleverd aan naastgelegen afvalverwerkingsbedrijf Attero.

Categorie:
Provincie: