maandag, 5. december 2016 - 14:07 Update: 05-12-2016 14:34

Verdachten mishandeling vader en zoon door tips na filmpje opgespoord

Verdachten mishandeling vader en zoon door tips na filmpje opgespoord
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Tilburg

Naar aanleiding van een kort filmpje, dat de aangever maakte, van de daders van een mishandeling van een vader en zoon dat via (sociale) media werd verspreid heeft de politie 2 verdachten kunnen aanhouden. Dit meldt de politie maandag.

Meerdere tips hebben de politie op het spoor gezet van de twee mannen die verdacht worden van het mishandelen van een 47-jarige Eindhovenaar en zijn 70-jarige vader. De mishandeling gebeurde op 4 oktober 2016 op de St Josephstraat in Tilburg.

Taxi

De 47-jarige aangever reed met zijn ouders in een auto over de St. Josephstraat in de richting van de Tivolistraat. Hij zag een taxi tegemoet komen. Op het moment dat deze taxi de hun auto passeerde, hoorde hij een harde klap. Kennelijk opende een van de passagiers al het portier, die daardoor tegen de auto van aangever klapte en een diepe kras op het linkerachterportier veroorzaakte.  

De Eindhovenaar zag dat de taxi was gestopt en dat er twee mannen uitstapten. Hij sprak het tweetal aan om de schade te regelen. De mannen liepen echter weg. Hij probeerde hen tegen te houden. Zijn vader wilde hem daarbij helpen. Hij werd door vastgepakt en meerdere keren in het gezicht geslagen. 

Hierna werd de vader opgetild en tegen de grond gegooid. Aangever werd terwijl zijn vader op de grond lag door de mannen meerdere keren in het gezicht geslagen. Hij had last van zijn neus en veel hoofdpijn. Zijn vader had een opgezwollen oog en last van zijn voortanden. Ook was zijn gehoorapparaat kapot.

Tips

De politie ontving na publicatie van het filmpje diverse tips. Het onderzoek leidde naar een 59-jarige Rotterdammer en een 30-jarige man uit Oud Beijerland. Zij zijn gehoord over het incident. Zij verklaarden dat zij een nachtje in Moergestel verbleven op een camping. Ze hadden een taxi naar Tilburg genomen om te gaan stappen. 

In de taxi hadden zij met de chauffeur onenigheid gekregen over de ritprijs. Er hing namelijk geen meter en het bedrag dat hij noemde vonden ze erg hoog. Een van hen had de chauffeur, die extra gas gaf, vervolgens bij de nek gepakt waarna hij afremde en ze uit de auto waren gesprongen. 

Daarna had de confrontatie met de aangever en zijn vader plaats gevonden. Ze ontkenden dat ze de slachtoffers aangevallen hadden, ze hadden zich naar eigen zeggen alleen verweerd. Het dossier wordt gecompleteerd en naar het Openbaar Ministerie gestuurd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: