maandag, 5. december 2016 - 18:00 Update: 05-12-2016 18:16

Ruim 9.000 Amsterdamse arme kinderen krijgen kledingbonnen

Ruim 9.000 Amsterdamse arme kinderen krijgen kledingbonnen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Amsterdamse ouders met een laag inkomen kunnen vanaf 13 december kledingbonnen voor hun kinderen ophalen op het stadhuis in Amsterdam. 'De bonnen geven recht op 180 euro aan nieuwe kleding bij H&M en 185 euro bij Coolcat', zo meldt de gemeente Amsterdam maandag.

De kledingbonnen zijn voor alle kinderen van 10 tot en met 14 jaar met ouders die een laag inkomen hebben. Het gaat om ruim 9.000 ouders, zo meldt de gemeente. Ouders met kinderen tussen de 4 en 9 jaar oud ontvingen op 1 en 2 december een brief met een cadeaukaart. Zij mogen voor 23 euro speelgoed uitzoeken bij Intertoys. Ouders met baby’s krijgen een babybon thuis gestuurd: een waardebon van 21 euro te besteden bij Bol.com.

Informatiemarkt

Tijdens de ophaaldagen is er ook een informatiemarkt met kraampjes met informatie over de verschillende extra’s voor Amsterdammers met een krappe beurs. Zo kunnen ouders zien wat er voor hen nog meer mogelijk is.

1 op de 4 Amsterdamse kinderen groeit op in armoede

Meer ondersteuning

In Amsterdam groeit 1 op de 4 kinderen op in een gezin dat in armoede leeft. De kleding- en speelgoedbon zijn een van de vele voorzieningen van de gemeente voor Amsterdammers met een laag inkomen. Ouders met een laag inkomen hebben mogelijk recht op nog meer speciale ondersteuning en doen er verstandig aan om dit te checken op www.amsterdam.nl/pakjekans  

Categorie:
Provincie: