dinsdag, 6. december 2016 - 21:10 Update: 07-12-2016 9:14

Gewonde man werd van zijn vrijheid beroofd en mishandeld

Best

Een man uit Veldhoven werd dinsdagmiddag enige tijd van zijn vrijheid beroofd en hij werd in het buitengebied van Best door enkele mannen mishandeld. In de loop van de avond hield de politie twee verdachten aan.

De politie werd aan het eind van de middag gealarmeerd door een passant, die meldde dat in het bos aan de Lieringsedijk iemand in elkaar geslagen werd. Agenten gingen met spoed naar aangegeven locatie en werden daar aangesproken door het slachtoffer. Hij vertelde aan het begin van de middag vanuit Veldhoven door meerdere mannen te zijn meegenomen naar het bosperceel en daar te zijn mishandeld. De man liep enkele verwondingen op, waaraan hij ter plaatse door ambulancepersoneel werd behandeld.

Onderzoek

De politie startte direct een onderzoek naar de daders  van de vrijheidsberoving en mishandeling.  Op en rond de plek in het bos waar de man mishandeld was en de locatie van zijn vrijheidsberoving in Veldhoven werd forensisch onderzoek gedaan. Dit onderzoek leidde samen met verklaringen van slachtoffer en getuigen in de richting van twee mannen uit  Valkenswaard van 24 en 25 jaar, die later die avond werden aangehouden. Zij zitten vast voor nader onderzoek en verhoor.

Het onderzoek naar de achtergronden en het motief van dit  misdrijf is nog in volle gang, maar vooralsnog lijkt een conflict binnen het criminele milieu daarvoor aanleiding te zijn geweest. Meerdere aanhoudingen worden in de komende tijd niet uitgesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: