vrijdag, 9. december 2016 - 9:40 Update: 09-12-2016 10:53

Merwedebrug weer open voor vrachtwagens

Merwedebrug weer open voor zwaar verkeer
Foto: Google Maps
Gorinchem

De stremming van de Merwedebrug Gorinchem voor zwaar verkeer, inclusief Lange Zware Vrachtvoertuigen (LZV’s) is vrijdagmorgen om 05.00 uur opgeheven. Extreem zwaar verkeer wordt op dat moment nog niet toegelaten. De 24 belangrijkste verbindingen van de brug zijn dan volgens planning verstevigd met stalen platen.

Hinder voor zwaar verkeer na openstelling

Na openstelling voor het zwaar verkeer worden de 24 resterende verbindingen verstevigd. Rijkswaterstaat streeft ernaar deze werkzaamheden met zo min mogelijk hinder voor het (vracht)verkeer en scheepvaartverkeer uit te voeren. 

Voor de afrondende werkzaamheden aan de 24 resterende verbindingen moet de brug nog 4 nachten worden afgesloten voor zwaar verkeer. Dit is met inbegrip van 2 reservenachten. De data van deze nachtafsluitingen worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Ze zijn afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden. 

De nachtafsluitingen worden gebruikt om de bouten voor telkens 12 verbindingen per boog stevig aan te draaien (voorspannen). Hiervoor mag de brug niet zwaar belast worden. 

Voor verkeer zwaarder dan 50 ton - met uitzondering van Lange Zware Voertuigen (LZV’s) - blijft nog wel een beperking gelden om over de brug te rijden. Dit verkeer mag pas weer over de brug rijden als de laatste nachtwerkzaamheden zijn afgerond.

Hinder scheepvaartverkeer

Tot het einde van de werkzaamheden is slechts 1 boog beschikbaar voor het scheepvaartverkeer. Na het aanbrengen van alle verstevigingen, moeten de steigers nog worden afgebroken. Alle werkzaamheden zijn naar verwachting eind december/begin januari afgerond.

Categorie:
Provincie: