vrijdag, 9. december 2016 - 16:24 Update: 10-12-2016 9:27

Politie houdt terrorismeverdachte aan met Kalasjnikov in Rotterdamse woning

Politie houdt terrorismeverdachte aan met Kalasjnikov in Rotterdam
Foto: OM
Rotterdam

In een Rotterdamse woning heeft de politie een 30-jarige bewoner aangehouden nadat in zijn woning een Kalasjnikov AK-47 met twee bijbehorende volle magazijnen werd aangetroffen. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

De 30-jarige bewoner werd afgelopen woensdag al aangehouden maar het OM brengt het nieuws vrijdag naar buiten.  'De arrestant wordt verdacht van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf', aldus het OM.

Info van de AIVD

Informatie van de AIVD was de aanleiding tot het onderzoek door de Landelijke Recherche onder leiding van het Landelijk Parket. De aanhouding en doorzoeking van de woning werden gedaan door de Dienst Speciale Interventies (DSI).

Illegaal vuurwerk

In de woning van de verdachte trof de politie ook vier dozen met zeer explosief illegaal vuurwerk aan. Verder is beslag gelegd op een groot schilderij met een afbeelding van een vlag die door IS wordt gebruikt, mobiele telefoons en een contant geldbedrag van 1.600,- euro. De verdachte is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam en voor twee weken in bewaring gesteld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: