zaterdag, 10. december 2016 - 10:48 Update: 10-12-2016 17:22

Extra beveiliging bij Glazen Huis in Breda

Extra veiligheidsmaatregelen bij Glazen Huis in Breda
Breda

In Breda zullen extra veiligheidsmaatregelen getroffen worden als straks het Glazen Huis op de Gote Markt komt te staan.

Zo worden er volgens BN de Stem auto’s geplaatst als barrières bij de in- en uitgangen van de Grote Markt. Burgemeester Paul Depla van Breda zegt tegenover de krant: ‘Daardoor wordt het onmogelijk dat iemand zomaar met een knal binnen komt rijden.’ Hiermee verwijst de burgemeester naar de aanslag van afgelopen zomer in Nice. Hierbij kwamen tientallen mensen om het leven.

Bij het nemen van de veiligheidsmaatregelen heeft de burgemeester van Breda overleg gehad met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. De gemeente verwacht tussen de 70.000 à 100.000 bezoekers per dag.

Het moet volgens de burgemeester een prachtig feest worden als het Glazen Huis in Breda staat. ‘Maar dreiging is een vraagstuk dat we in deze tijd bij evenementen moeten meenemen.’

Met tientallen camera’s kan de politie een goed beeld krijgen van de mensenmassa. Daarnaast kunnen bezoekers van het evenement volgens de politie indien nodig ook gefouilleerd worden.