zaterdag, 10. december 2016 - 11:49 Update: 12-12-2016 16:56

Varkensvirus H1N1 wordt 9-jarig meisje bijna fataal

Varkensgriep kost bijna leven 9-jarig meisje
Foto: fbf
Bakel

Aan de gevolgen van infectie door het varkensvirus H1N1 is een 9-jarig meisje uit het Brabantse Bakel bijna gestorven. Dit zegt haar vader tegenover het Eindhovens Dagblad. Het meisje is inmiddels weer beter. ‘Daar zijn wel blij mee’, aldus de vader.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne (RIVM) heeft het bericht niet actief in de publiciteit gebracht. Wel heeft zij het op haar website gemeld, omdat dit verplicht is.

De GGD Brabant ZuidOost heeft uit voorzorg het meisje tien dagen lang gevolgd en heeft evenmin ruchtbaarheid gegeven aan het ziektegeval. Dit omdat er geen andere mensen besmet waren met het virus.

Volgens Danielle van Oudheusden van het team Infectieziekten is er bewust voor gekozen om geen waarschuwing te laten uitgaan. ‘We schenden alleen om zwaarwegende redenen de privacy van een patiënt. Als we hadden gezien dat iedereen in de omgeving ziek werd en er was sprake van een groot risico voor de volksgezondheid, dan is het een ander verhaal. Dan hadden we bij wijze van spreken zelfs CNN ingeschakeld.’

Categorie:
Provincie: