dinsdag, 13. december 2016 - 14:42 Update: 13-12-2016 14:51

Benzinedief verliest gestolen kentekenplaat en wordt ontmaskerd

Benzinedief verliest gestolen kentekenplaat en wordt ontmaskerd
Foto: Archief EHF
Den Bosch/Rosmalen

Een benzinedief, die maandagavond zonder te betalen na het tanken bij een tankstation in Rosmalen wegreed, is ontmaskerd doordat een gestolen kentekenplaat die hij voor zijn eigen kentekenplaat had gemonteerd tijdens het wegrijden er af viel en zijn eigen kenteken zichtbaar werd. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

De 31-jarige man uit 's-Hertogenbosch werd nog dezelfde avond door de politie thuis in zijn woning aangehouden voor de diefstal en het rijden met valse kentekenplaten.

De man zou rond 20.30 uur brandstof hebben getankt bij een benzinepomp aan de Jan Heijmanslaan in Rosmalen. Vervolgens reed hij weg zonder af te rekenen. Op camerabeelden was te zien dat de kentekenplaat die op de achterkant van de auto zat, van de wagen afviel. 

Kentekenplaat

Op dat moment werd de echte kentekenplaat van de wagen zichtbaar. Op basis van dat kenteken en na onderzoek kwam de politie achter de identiteit van de bestuurder. Agenten zijn naar een woning in ’s-Hertogenbosch gegaan waar hij op dat moment verbleef en hebben de man rond 21.30 uur aangehouden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: