woensdag, 14. december 2016 - 16:15 Update: 14-12-2016 16:24

Complete renovatie paleis Huis ten Bosch gegund aan één bedrijf

Complete renovatie paleis Huis ten Bosch gegund aan één bedrijf
Foto: Archief EHF
Den Haag

De complete renovatie van paleis Huis ten Bosch wordt door één bedrijf uitgevoerd. Dit heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties woensdag bekendgemaakt.

'TBI-onderneming J.P. van Eesteren, dat ook al de eerste fase aan werkzaamheden had verworven, gaat ook de tweede fase van de renovatie van paleis Huis ten Bosch uitvoeren', aldus het ministerie. 

Zowel sloop- als renovatiewerk

De werkzaamheden tijdens de eerste fase bestaan uit sloop- en demontagewerk zoals het weghalen van oude leidingen, plafonds en sanitair, en herstelwerk aan daken en gevel. De tweede fase is de grootste klus: bouwkundige restauratie van het paleis, het aanleggen van nieuwe installaties zoals elektra, water, klimaat, liften en een keuken.

Maximaal 59 miljoen euro

De renovatie van paleis Huis ten Bosch kost maximaal 59 miljoen euro. Daarmee kan de renovatie van het hele paleis in één keer gedaan worden. Het werk duurt naar verwachting tot eind 2018.

Details beveiliging moeten geheim blijven

De renovatie van het paleis leent zich niet voor openbare aanbesteding onder verschillende aannemers. Details over de beveiliging en over de inrichting als werk- en woonpaleis voor de Koning en zijn gezin kunnen niet in brede kring openbaar zijn. 

Daarom hebben deskundigen van het Rijksvastgoedbedrijf op basis van beschikbare gegevens en ervaringen gezocht naar de meest geschikte aannemer. De ervaringen met Van Eesteren in de eerste fase waren aanleiding ook de tweede fase aan het bedrijf te gunnen.

Categorie:
Provincie: