donderdag, 15. december 2016 - 10:38

'Rotterdamse haven moet slimmer'

'Rotterdamse haven moet slimmer'
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

Om Rotterdam een betaalbare wereldhaven te houden, moeten tarieven in de haven concurrerend blijven en inspecties nog slimmer. Dit stellen ondernemersverenigingen EVO en Fenedex vandaag op het jaarlijkse Havendebat in Rotterdam.De Rotterdamse haven is volgens de organisaties een onmisbare schakel voor de handel en productie in Nederland, maar er ligt concurrentie op de loer. EVO en Fenedex, die samen opkomen voor de logistieke en exportbelangen van bedrijven, pleiten daarom voor concurrerende tarieven en slimmere inspecties.

De Rotterdamse haven is volgens de organisaties een onmisbare schakel voor de handel en productie in Nederland, maar er ligt concurrentie op de loer. EVO en Fenedex, die samen opkomen voor de logistieke en exportbelangen van bedrijven, pleiten daarom voor concurrerende tarieven en slimmere inspecties. 

Steun

De oproep van EVO en Fenedex is onderdeel van een tienpuntenplan voor meer export en een slimmere logistiek, waar de ondernemersverenigingen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen steun voor zoeken. Deltalinqs, de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders, de Vereniging van Rotterdamse Cargadoors, Portbase en het Havenbedrijf zetten vandaag hun handtekening onder het tienpuntenplan van EVO en Fenedex. 'Voor de logistiek in, van en naar de haven van Rotterdam kaarten EVO en Fenedex belangrijke punten aan. Daar moeten de politieke partijen in Den Haag naar luisteren', stelt directeur Bas Janssen van Deltalinqs.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):