dinsdag, 20. december 2016 - 16:40

Straf Journaalkaper blijft gelijk

Straf Journaalkaper blijft gelijk
Foto: Screenshot
Hilversum

De Hoge Raad heeft geoordeeld dat de straf van de Journaalkaper Tarik Z. gehandhaafd blijft. Z. werd eerder in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van drie jaar en vier maanden, waarvan twee jaar voorwaardelijk. Tegen de uitspraak in hoger beroep ging Z. in cassatie.

Begin 2015 drong Tarik Z. met een alarmpistool de studio van de NOS in Hilversum binnen. Hierbij overhandigde hij bij de receptie een briefje aan een bewaker met een dreigende tekst. Hierbij wekte hij de indruk dat er nog meer personen betrokken waren bij de actie.

De advocaat die Tarik Z. bijstond in hoger beroep, Geert-Jan Knoops, zegt tegenover de Telegraaf dat er geen sprake zou zijn geweest van de gijzeling van de bewaker, deze zou volgens Knoops zelf zijn meegelopen. Ook zou het Hof te weinig rekening hebben gehouden dat de beelden met hierop de verwarde en gewapende Tarik Z. keer op keer werden uitgezonden.

De advocaat laat weten dat hij teleurgesteld is over de uitspraak van de Hoge Raad. Het zou goed gaan met Tarik Z. Hij werkt hard aan een academische carrière.           

Categorie:
Provincie: