vrijdag, 23. december 2016 - 15:42 Update: 23-12-2016 15:49

Gehoor sportfotograaf door gegooid vuurwerk beschadigd

Gehoor sportfotograaf door gegooid vuurwerk beschadigd
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Breda

Een sportfotograaf die foto's aan het maken was bij de voetbalwedstrijd NAC-FC Oss heeft een gehoorbeschadiging opgelopen door vuurwerk dat vanaf de tribune achter het doel werd gegooid. Dit meldt de politie vrijdag nadat zij twee verdachten in beeld kregen en deze recent heeft verhoord.

Zwaar vuurwerk

Een 15-jarige jongen uit Oss en een 20-jarige man uit Nistelrode worden verdacht van het gooien van zwaar vuurwerk of betrokkenheid daarbij tijdens de voetbalwedstrijd NAC-FC Oss op 11 maart 2016. De knallers kwamen terecht achter het doel en belandde naast een fotograaf. Deze 65-jarige Bredanaar liep daardoor een gehoorbeschadiging op. De twee verdachten zijn recent door de politie gehoord. Het onderzoek naar het incident wordt voortgezet.

Aangifte slachtoffer

Het slachtoffer deed aangifte. Hij vertelde dat hij als fotograaf werkzaam was bij de wedstrijd NAC-FC Oss. Tijdens de tweede helft ging op een stoeltje hij achter de goal bij het uitvak zitten. Er zaten daar circa 200 supporters van de bezoekende club, die gedurende de gehele wedstrijd al rumoerig en uitdagend waren. Er werden daarbij ook voorwerpen naar beneden gegooid. 

Knal

Plotseling hoorde de aangever een ontzettend harde knal en voelde hij een grote luchtdrukverplaatsing. Vlak naast hem ontplofte zwaar vuurwerk. Hij was meteen duizelig en voelde tintelingen in zijn lijf. Ook had hij direct een suis in zijn oor. De KNO arts stelde vast dat twee gehoorbotjes zijn gekneusd en dat het gehoor in zijn linkeroor is afgenomen. 

Onderzoek

De politie deed  uitvoerig onderzoek. Er werden getuigen gehoord en camerabeelden bestudeerd. Ook kwam er anonieme informatie binnen over de mogelijke dader(s). Er kwamen twee personen in beeld die als verdachten konden worden aangemerkt.  Een 15-jarige jongen uit Oss en een 20-jarige man  uit Nistelrode.  

De 15-jarige jongen werd woensdag 14 december 2016 gehoord  Hij ontkende het vuurwerk te hebben gegooid. De 20-jarige verdachte werd dinsdag 20 december jl. ontboden aan het bureau. Hij wilde geen verklaring afleggen.  De politie zet het onderzoek voort.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: