woensdag, 18. januari 2017 - 17:00 Update: 19-01-2017 11:40

Politie nog op zoek naar vuurwapengevaarlijke ontsnapte gevangene

Gevangene ontsnapt tijdens ziekenhuisbezoek in Rotterdam
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

In Rotterdam-Noord is woensdagmiddag even voor 14.00 uur bij het Sint Franciscus Gasthuis een gevangene ontsnapt tijdens een ziekenhuisbezoek. Dit heeft de politie woensdagmiddag bekendgemaakt.

De 24-jarige man werd begeleid bij zijn bezoek aan het ziekenhuis aan de Kleiweg door twee bewakers toen hij op een bepaald moment wist te ontsnappen. De bewakers gingen direct achter de vluchtende man aan en hebben daarbij ook waarschuwingsschoten gelost. 

Burgernetmelding

Toch wist de man te ontsnappen waarna de politie een grote zoekactie op touw zette en ook Burgernet inschakelde om de hulp van het publiek te vragen bij de zoektocht naar de man.

Handboei om linkerarm

Het gaat om een 24-jarige getinte man die aan zijn linkerhand een handboei om heeft. De man droeg een Nike jas en een donkere spijkerbroek en zwarte schoenen. De man wordt er van verdacht verantwoordelijk te zijn voor twee schietincidenten op 4 en 9 december jl. in Rotterdam. Hij heeft littekens op zijn rechterhand, rechts op zijn borst een litteken van een messteek en links in zijn oksel en zij.

A20 overgestoken

Ontsnapte Elias Adahchour heeft om ± 16.00 uur de A20 in Rotterdam overgestoken. Is kort daarna gezien op de Gordelweg.

Mogelijk natte kleding

Bij zijn ontsnapping heeft de gevangene mogelijk door sloten moeten waden, waardoor zijn kleding nat kan zijn. De politie vraagt om bij het aantreffen van de man direct met 112 te bellen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: