woensdag, 18. januari 2017 - 19:23 Update: 18-01-2017 19:28

Eerste geëvacueerde Nederlanders terug uit Gambia

Eerste geëvacueerde Nederlanders terug uit Gambia
Foto: Archief FBF
Schiphol

De eerste 300 Nederlandse geëvacueerde toeristen uit Gambia zijn vanmiddag op Schiphol geland . Reisorganisaties TUI en Corendon halen ruim 1600 toeristen terug naar Nederland omdat het op dit moment onrustig is in het Land.

Premier Gambia weigert op te stappen

De zittende premier Yahya Jammeh heeft de verkiezingen verloren en weigert op te stappen. Ook heeft hij dinsdag de noodtoestand uitgeroepen. Buurlanden van Gambia hebben gedreigd met militair ingrijpen als premier Yahya Jammeh niet opstapt. Troepen uit buurland Senegal rukken al op naar de grens met Gambia. Ook een deel van de bevolking was niet af wat er gaat komen en zijn naar Senegal gevlucht.

Reisadvies

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Gambia aangepast van geel naar oranje. Dit betekend dat men het land moet mijden als dit niet echt noodzakelijk is om er heen te gaan.

Evacuatie

De reisorganisaties laten nog zeven vluchten met Nederlanders terug komen naar eigen land. Er zijn ook vakantiegangers die willen blijven, maar dit kan volgens de ANVR problemen opleveren met het terugkeren naar Nederland als de situatie uit de hand loopt. Ook de kans bestaat dat verzekeraars letsel, opgelopen tijdens bijvoorbeeld een demonstratie of onlusten, niet zullen zal vergoeden. 

Categorie:
Provincie: