vrijdag, 3. februari 2017 - 14:24 Update: 05-02-2017 18:36

Neergestoken medewerker TBS-kliniek Kijvelanden overleden

Medewerker TBS-kliniek Kijvelanden zwaargewond na steekpartij
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Poortugal

De 25-jarige medewerker, die afgelopen vrijdag in forensisch psychiatrisch centrum De Kijvelanden in het Zuid-Hollandse Poortugaal net aan het begin van de middag door een psychiatrische cliënt werd neergestoken, is zondag in het begin van de middag overleden. Dit heeft het forensisch psychiatrisch centrum zondagmiddag bekendgemaakt.

'Wij moeten met grote verslagenheid meedelen dat onze collega op zondag 5 februari in het begin van de middag is overleden. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw, familie en vrienden en wij wensen hen heel veel kracht in deze moeilijke tijd', aldus het centrum. De medewerkers van de kliniek zijn geïnformeerd over het overlijden van hun collega.

Zwaargewond

De neergestoken medewerker raakte vrijdagmiddag zwaargewond en zijn toestand was slecht. Een traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team (MMT) kwam naar de kliniek om het slachtoffer eerste hulp te bieden en te stabiliseren. Het slachtoffer is vervolgens met spoed overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam alwaar hij zondagmiddag is overleden.

Verdachte overmeesterd

Een speciale politie-eenheid heeft de verdachte van de steekpartij in de kliniek overmeesterd en aangehouden. Naast de neergestoken medewerker zou de verdachte ook andere medewerkers hebben aangevallen. De verdachte, een 44-jarige man, wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De Kijvelanden

In de Kijvelanden, die zich richt op forensische psychiatrie, worden mensen met een psychiatrische stoornis behandeld. Daarbij gaat het ook om verpleging en behandeling van patiënten met een tbs-maatregel.

Categorie:
Provincie: