vrijdag, 10. februari 2017 - 19:38

OM eist zeven jaar cel voor voorbereiden terroristische aanslag

OM eist zeven jaar cel voor voorbereiden terroristische aanslag
Foto: Archief EHF
Anrhem

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag zeven jaar celstraf geëist voor de rechtbank in Arnhem tegen een 41-jarige man die verdacht wordt van het voorbereiden van een terroristische aanslag.

De man zou volgens justitie tussen februari en april van het vorig jaar in het bezit zijn geweest van grondstoffen om explosieven mee te maken. Tevens besprak bij volgens Omroep Gelderland zijn plannen om een aanslag te plegen via WhatsApp.

Franse jihadist

Tevens zou hij contact hebben gehad met een Franse jihadist over terroristische acties waarbij zoveel mogelijk slachtoffer en hierna afreizen naar Syrië. Ook zou de man filmpjes online te hebben gezet waarin IS wordt verheerlijkt.

Overvallen

Voor het financieren van de aanslagen heeft de verdachte overvallen gepleegd op een supermarkt in Doornenburg en een winkel in Arnhem. De verdachte ontkent de overvallen en zijn plannen om een terroristische aanslag te plegen.

Pijpbommen

De man stond eerder al terecht omdat hij een tas met zelfgemaakte pijpbommen had en onderweg was naar de woning van zijn ex-vriendin in Doesburg. Hiermee wilde hij contact met zijn zoontje afdwingen. Volgens de verdachte zou zijn ex-vriendin en haar familie achter de aantijgingen zitten over een terroristische aanslag. 

Categorie:
Provincie: