zaterdag, 4. maart 2017 - 15:18 Update: 04-03-2017 15:26

Politie bedankt burgers voor hulp bij redden verward persoon

Politie bedankt burgers voor hulp bij redden verward persoon
Foto: Archief MV
Breda

Politieagenten in burger kregen vrijdag 3 maart hulp van verschillende burgers om een meisje te redden dat dreigde van het viaduct af te springen

Om 15.40 uur reden twee rechercheurs in een onopvallende politieauto op de kruising Franklin Roosenveltlaan en Claudius Prinsenlaan, toen zij een meisje het viaduct op zagen klimmen. Het werd hen meteen duidelijk dat het meisje wilde gaan springen, kennelijk om een einde aan haar leven te maken.  De rechercheurs spraken het meisje aan terwijl een van hen naar het meisje toe probeerde te klimmen. Daarbij werd ze geholpen en vastgehouden door enkele omstanders, zodat ook zij niet van het viaduct zou vallen. Het meisje dreigde op enig moment echter te springen als de agente nog één stap dichterbij zou doen.

Vrachtauto

Ondertussen dirigeerde andere toegesnelde agenten een vrachtwagen onder het viaduct, op zo’n wijze dat het meisje bij een eventuele sprong op de vrachtauto terecht zou komen. Hierdoor afgeleid wist de eerste rechercheur het meisje beet te pakken en terug over de vangrail in veiligheid te trekken. Zij werd vervolgens meegenomen en overgedragen aan de crisisdienst voor hulp.

Dank

In de hectiek van de actie hebben de politiemensen de verschillende omstanders die hen hielpen niet meer kunnen bedanken. Mede dankzij hun alertheid hebben zij het meisje echter kunnen redden.
 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: