donderdag, 16. maart 2017 - 15:01 Update: 16-03-2017 15:05

Celstraf en rijontzegging voor inrijden op politieagent

Celstraf en rijontzegging voor inrijden op politieagent
Foto: Archief EHF
Utrecht

Een 23-jarige man uit Utrecht is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden waarvan, 5 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Ook legt de rechtbank een rijontzegging op voor de duur van 15 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. De man negeerde vorig jaar in Utrecht een stopteken van een politieagent en reed met verhoogde snelheid op hem in.

Verlaten plaats ongeval en verzet bij aanhouding

De politieagent gaf de man op straat een stopteken omdat hij de man wilde staande houden. De man negeerde het stopteken, verhoogde zijn snelheid en wilde op de politieagent inrijden. Doordat de politieagent opzij sprong is hij niet aangereden. Vervolgens veroorzaakte hij een aanrijding met een andere auto. De inzittenden van de auto raakten gewonden. Ook reed hij door na het ongeval. Toen de man daarna werd aangehouden verzette hij zich hevig. Een politieagent raakte hierbij ten val waarbij zijn sleutelbeen uit de kom is geraakt.

Behandeling en begeleiding

Naast de gevangenisstraf en de ontzegging van de rijbevoegdheid vindt de rechtbank het noodzakelijk dat de man zich laat behandelen, ook als dat inhoudt dat hij klinisch moet worden opgenomen. Door zijn gebrekkige oordeelsvermogen wordt de kans op een herhaling van een soortgelijk delict als verhoogd ingeschat. De man moet zich laten daarom verplicht laten behandelen en begeleiden door de Reclassering.

Omdat de man nog in een proeftijd liep, moet de man ook een eerder voorwaardelijk opgelegde taakstraf van 30 uur uitvoeren.

Categorie:
Provincie: