woensdag, 29. maart 2017 - 15:58 Update: 29-03-2017 16:08

Chauffeur door collega's getipt over verstekelingen tussen lading spitskool

 Chauffeur door collega's getipt over verstekelingen tussen lading spitskool
Foto: Archief EHF
Breda/Hazeldonk

Een Spaanse vrachtwagenchauffeur werd woensdagochtend door collega's getipt dat er verstekelingen in de laadruimte van zijn vrachtwagen zaten. De in totaal 9 vreemdelingen hadden zich verstopt tussen de lading spitskolen', zo meldt de politie woensdag.

De Spaanse chauffeur waarschuwde bij Breda op Hazeldonk de politie nadat hij inderdaad negen volwassen mannen in de laadruimte had aangetroffen. Het gaat om zeven Iraakse koerden en twee Afghaanse mannen. 

Verhoord

Ze werden net als de chauffeur overgebracht naar een bureau in Breda alwaar ze zijn gehoord door medewerkers van AVIM (Afdeling Vreemdelingen Identificatie Mensenhandel. De verstekelingen willen graag naar Engeland en vragen geen asiel aan in Nederland. Zij keren terug naar het land van herkomst Frankrijk.

De Spaanse chauffeur van de trekker met oplegger sloeg woensdagochtend alarm bij een restaurant op Hazeldonk. Hij had van passerende collega’s begrepen dat er verstekelingen in zijn laadruimte zaten. 

Verstekeling belt zelf politie

Een van de vreemdelingen belde zelf tijdens de rit naar de politiemeldkamer in Antwerpen. Kennelijk zagen ze op een mobieltje dat de vrachtwagen niet richting een zeehaven maar naar Nederland reed. De chauffeur was op weg naar Velp om daar zijn goederen te lossen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: