zaterdag, 1. april 2017 - 11:35 Update: 02-04-2017 10:26

'Troonopvolger dictator Kim Jong-un schuilt mogelijk in Nederland'

Is neefje van dictator Kim Jong-un in Nederland ondergedoken?
Foto: Printscreen Youtube
Amsterdam

Schuilt het neefje van dictator Kim Jong-un in Nederland? Een goed ingevoerde bron met contacten in Pyongyang zegt tegenover de Telegraaf dat het goed mogelijk is dat hij in Nederland is ondergedoken.

De 21-jarige Han-sol is een van de grootste vijanden van het Noord-Koreaanse regime en staat hoog op de dodenlijst. ''Het gevaar voor hem is zeer reëel.''

Volgens de organisatie Chesin, een organisatie die onderzoek doet naar bedreigde Noord-Koreanen, ligt de kans op 80 procent dat Han-Sol in Nederland verblijft.

Han-sol is de zoon van Kim jong-nam, de halfbroer van dictator Kim jong-un, die in februari met zenuwgas op het vliegveld van Kuala Lumpur werd vermoord. Na de moord op zijn vader liet Han-Sol van zich horen in een videoboodschap. Tijdens deze boodschap bedankte hij Nederland en in het bijzonder de Nederlandse ambassadeur in Seoul, Lody Embrechts.

Kim Jong-un ziet zijn familieleden als troonconcurrenten. Aangezien Han-sol de meest logische troonopvolger is, ziet Kim Jong-un hem als een bedreiging en loopt hij volgens experts een reëel gevaar.

Categorie:
Provincie: