woensdag, 12. april 2017 - 19:34 Update: 13-04-2017 7:32

Reuze panda's op Nederlandse bodem

Reuze panda's op Nederlandse bodem
Foto: freeimages.com
Rhenen

De twee reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen zijn sinds 19.30 uur op Nederlandse bodem. De twee panda’s, die in oktober 2015 tijdens het staatsbezoek van ons Koningspaar door China symbolisch zijn geschonken aan Nederland, arriveren na een periode van 16 jaar van overleg en voorbereiding nu in Nederland. De brandweer van Schiphol onthaalde de panda's met loeiende sirenes en stralen water.

Aankomst Schiphol

De dieren zijn bij aankomst door KLM Cargo uit het ruim van het vliegtuig worden gehaald en vervoerd worden naar het KLM Dierenhotel. Hier wErden de dieren ingeklaard en vond er een gezondheidscheck plaats. Vervolgens ontmoete de Nederlandse pers, Chinese en Nederlandse hoogwaardigheidsbekleders en genodigden voor het eerst de reuzenpanda’s. Hierna zijn de twee panda's in een vrachtwagen geladen die ze naar Rhenen zal brengen. De stoet wordt begeleid door de Koninklijke Marechaussee.

Aankomst Rhenen

De vrachtwagen waarmee de twee reuzenpanda’s worden vervoerd, zal een speciale route afleggen door het centrum van Rhenen. Daar wacht hen een warm onthaal, vanzelfsprekend geheel in panda-stijl. Xing Ya en Wu Wen zullen vervolgens in Ouwehands Dierenpark aankomen en in quarantaine gaan. Vanaf de officiële opening, waarvan de datum nog bekend wordt gemaakt, zullen de reuzenpanda’s te zien zijn voor de bezoekers van het dierenpark.

Categorie:
Provincie: