zaterdag, 13. mei 2017 - 10:41 Update: 13-05-2017 10:41

Verwarde ex-militair met mes aangehouden

Verwarde ex-militair met mes aangehouden
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Goirle

Vrijdagavond is in het Brabantse Goirle een verwarde ex-militair met de inzet van een diensthond aangehouden. 'Hij wilde het mes niet loslaten wat hij vast had', zo meldt de politie zaterdag.

Melding

Vrijdag avond kwam om 20.30 uur de melding binnen bij het operationeel centrum van de politie van een verwarde bewoner aan de Groeneweg in Goirle. 'Hij zou al vanaf 18.00 uur voor overlast zorgen door middel van schreeuwen in zijn woning. Nu stond hij op straat te schreeuwen met een mes in zijn hand', aldus de politie. 

Ex-militair met trauma

In de politiesystemen stond een waarschuwing dat deze man een ex-militair was van buitenlandse afkomst. De man zou een trauma opgelopen hebben en onberekenbaar zijn. Verschillende politie-eenheden werden naar de woning gestuurd. 

Geen contact 

Op straat troffen ze de man aan. Er was geen contact met hem te maken en hij reageerde niet op aanroepen om het mes te laten vallen. Toen de agenten pepperspray hadden gebruikt had dat wel effect maar hij wilde nog steeds het mes niet loslaten. 

Politiehond

Pas na de inzet van een diensthond kon de man zonder gevaar voor de agenten worden overmeesterd. De man is met spoed naar het cellencomplex gebracht waar een ambulance klaar stond om de bijtwonden die de man had opgelopen bij de aanhouding te behandelen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: