vrijdag, 19. mei 2017 - 11:42

Opnieuw aanhoudingen voor ongeregeldheden Coolsingel

Rotterdam

Vorige week publiceerde het onderzoeksteam Coolsingel 37 foto's van verdachten die betrokken waren bij de ongeregeldheden op de Coolsingel op 7 mei. In totaal 23 personen meldden zich na publicatie of de politie arresteerde hen dankzij tips en onderzoek. Op politie.nl staan nog 14 foto's van verdachten die nog niet herkend zijn. Binnenkort komen er weer nieuwe beelden van verdachten.

Naast de 23 personen, waarvan de identiteit werd vastgesteld dankzij publicatie op politie.nl, herkenden politiemensen een 24ste verdachte tijdens het uitkijken van de beelden. Zijn foto werd dus niet gepubliceerd. De 24 verdachten zijn allemaal aangehouden voor openlijke geweldpleging. Zij gooiden onder andere stenen en vuurwerk naar politiemensen en paarden. De verdachten, in de leeftijd van 13 tot 37 jaar, komen uit heel Nederland maar met name uit de regio Rotterdam. 

Publicatie

Het team gaat door met het bekijken en publiceren van beeldmateriaal. Binnenkort komen er dan ook weer nieuwe beelden op politie.nl. Afgelopen weekend en tijdens de huldiging van Feyenoord bleek dat het wel mogelijk is een groot feest in Rotterdam te hebben. Personen die evenementen op de wijze verstoren zoals dat op 7 mei gebeurde, worden opgespoord en aangehouden. Publicatie van beelden van verdachten blijkt ook nu weer een succesvolle werkwijze te zijn. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: