maandag, 22. mei 2017 - 16:02 Update: 22-05-2017 16:16

Onderhoudswerk aan drukke Kaagbaan duurt week langer

Onderhoudswerk aan drukke Kaagbaan duurt week langer
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Schiphol

De geplande ingebruikname van de Kaagbaan op Schiphol moet worden uitgesteld omdat de werkzaamheden aan de verlichtingsinstallatie van de Kaagbaan vertraging hebben opgelopen. Dit heeft Schiphol maandag bekendgemaakt.

Geveegd

'We doen er alles aan om de werkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden. Wij verwachten dat de Kaagbaan op woensdag 31 mei weer in gebruik genomen wordt. Aansluitend wordt de Kaagbaan tot dinsdag 20 juni in tien nachten geveegd', stelt Schiphol.

'Wij vinden het zeer vervelend voor omwonenden die langer hinder ondervinden van het groot onderhoud aan de Kaagbaan en vragen hier begrip voor. Voor meer informatie of vragen kunnen omwonenden contact opnemen met het Bewonersaanspreekpunt Schiphol (BAS). Dit kan via 020-6015555 of raadpleeg www.bezoekbas.nl. Hier vindt u ook data van regulier en groot onderhoud van de andere banen op Schiphol', aldus Schiphol.

Groot onderhoud

De baan was sinds zaterdag 18 maart buiten gebruik voor groot onderhoud. Door buitengebruikstelling van de Kaagbaan wordt het vliegverkeer dat normaal gebruik maakt van de Kaagbaan in deze periode verdeeld over de Buitenveldertbaan, Zwanenburgbaan en Aalsmeerbaan.

Categorie:
Provincie: