vrijdag, 26. mei 2017 - 10:47 Update: 26-05-2017 14:04

Reddingsbrigade waarschuwt voor koud water

Reddingsbrigade waarschuwt voor koud water
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Zandvoort

Reddingsbrigade Nederland verwacht dat veel mensen aankomend Hemelvaartsweekend aan of op het water zullen doorbrengen vanwege het voorspelde mooie weer.

De Reddingsbrigade attendeert mensen op de lage temperatuur van het water, het water heeft nog niet de aangename zomerse waarde en dat geeft kans op onderkoeling en kramp. Door die verschijnselen kunnen mensen snel in de problemen komen in het water.

De Reddingsbrigade is blij met het mooie weer, en men moet daar ook vooral van genieten. Jaarlijks moet de Reddingsbrigade echter nog vaak in actie komen om mensen met kramp en onderkoeling te helpen. Met onderstaande tips hoopt de Reddingsbrigade ongelukken te voorkomen en mensen veilig van het water te laten genieten.

Geadviseerd wordt om alleen het water in te gaan op plaatsen waar de Reddingsbrigade toezicht houdt. Op veel plaatsen zijn de reddingsbrigades al actief dit weekend, maar nog niet overal. Watersporters wordt geadviseerd beschermende wetsuits te dragen wat de kans op onderkoeling verkleint. Ook adviseert de Reddingsbrigade zonaanbidders om zich goed in te smeren. De voorjaarszon kan snel tot verbranding leiden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: