woensdag, 31. mei 2017 - 13:24 Update: 31-05-2017 13:28

Politie onderzoekt openlijke geweldpleging tegen tienermeisjes

Politie onderzoekt openlijke geweldpleging tegen tienermeisjes
Foto: Archief MV
Zeist

De politie doet onderzoek naar mishandelingen van twee minderjarige slachtoffers.

De feiten werden gepleegd in de nacht van maandag 22 mei op dinsdag 23 mei op de Slotlaan en maandagmiddag 29 mei op de Valckenboschlaan. Voor het onderzoek is de recherche specifiek op zoek naar een persoon die mogelijk getuige is geweest bij het incident op de Valckenboschlaan.

Op dinsdag 23 mei, rond 00.45 uur, kreeg de politie de melding van een uit de hand gelopen conflict bij een horecagelegenheid aan de Slotlaan. Ter plaatse bleek dat er bij het conflict geslagen was. Het slachtoffer, een 15-jarige inwoonster van Zeist, verklaarde dat er sprake was geweest van een ruzie maar er geen aangifte van te willen doen. De andere nog aanwezige betrokkene werd eveneens benaderd maar ontkende dat er sprake was geweest van een conflict. Later op de dag meldde de vader van het slachtoffer zich alsnog telefonisch met het verzoek aangifte te willen doen van mishandeling van zijn dochter. Deze aangifte is volgens afspraak opgenomen op vrijdag 26 mei.

Tweede incident

Op dinsdag 30 mei kreeg de politie een tweede melding van een mishandeling, die gepleegd zou zijn op maandag 29 mei in het waterwinpark aan de Valckenboschweg. Na deze melding is de recherche direct gestart met het onderzoek. Hierbij bleek het te gaan om een 14-jarige inwoonster van Zeist die rond 16.30 uur een conflict had gekregen met twee andere meisjes. Dit leidde tot een ernstige escalatie waarbij het slachtoffer werd geslagen en geschopt en langere tijd, tegen haar wil, werd opgehouden in het waterwingebied. Het slachtoffer had dermate hoofdletsel opgelopen dat zij moest worden opgenomen in het ziekenhuis.

Oproep getuigen

De recherche onderzoekt beide mishandelingen waarbij niet wordt uitgesloten dat de feiten, die als openlijke geweldpleging worden behandeld, door dezelfde verdachten zijn gepleegd. Meerdere rechercheurs zijn bezig met onderzoek naar mogelijk beeldmateriaal en het in kaart brengen van getuigen. Met betrekking tot getuigen is de politie specifiek op zoek naar een wandelaar met een wit/bruin hondje. Hij was gekleed in een rood shirt en is mogelijk getuige geweest van het incident in het waterwingebied. Deze man, en mogelijke andere personen die getuige zijn geweest of een bijdrage kunnen leveren aan het onderzoek, wordt verzocht te bellen met de politie in Zeist.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: