donderdag, 1. juni 2017 - 14:18

Apparatuur in politieauto's kampt met problemen

Apparatuur in politieauto's kampt met problemen
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg heeft een brandbrief gestuurd naar de landelijke politietop omdat sommige voertuigen bij de politie niet inzetbaar zijn door uitvallende navigatie en problemen om contact te krijgen met de meldkamer.

Volgens het AD bevestigd de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de Nationale politie dat het probleem niet alleen in Amsterdam speelt, maar landelijk. Vooral het plaatsbepaalsysteem, welke is ingebouwd in de meeste politievoertuigen, geeft vaak de geest. Met dit systeem kunnen agenten vanuit de auto gegevens opvragen en bevat een navigatiesysteem.

Het systeem veroorzaakt de laatste tijd steeds vaker problemen. De verbinding valt weg, het systeem bevat oude kaartgegevens en de plaatsbepaling is slecht. Om toch fatsoenlijk te kunnen werken gebruiken agenten de navigatie van hun telefoon en bellen ze de meldkamer.

De haperende apparatuur speelt al langer. De korpsleiding heeft toen gezegd dat de verwachting was dat de problemen begin 2017 zouden zijn opgelost. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: