vrijdag, 2. juni 2017 - 14:47 Update: 02-06-2017 14:50

Arrestatie man en vrouw na vondst dode bewoner Koningsplein Maastricht

Arrestatie man en vrouw na vondst dode bewoner Koningsplein Maastricht
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag/Maastricht

Afgelopen woensdagavond heeft de politie in Den Haag twee personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het geweldsmisdrijf in een woning aan het Koningsplein in Maastricht. Dit meldt de politie vrijdag.

Aanhoudingen

'De verdachten zijn woensdagavond aangehouden in een woning aan de Barneveldstraat in Den Haag. Het gaat om een man van 21 jaar en een vrouw van 28 jaar. Bij de arrestaties is samengewerkt met de politie in Den Haag', aldus de politie.

Onderzoek

Dinsdagmiddag vond de politie in zijn woning aan het Koningsplein in Maastricht het levenloze lichaam van de bewoner. Een grootschalig rechercheteam ging met het onderzoek aan de slag. Al heel snel leidde het onderzoekspoor naar Den Haag. 

Daar konden de verdachten woensdag in de woning aan de Barneveldstraat aangehouden worden. Ook heeft er nog een doorzoeking in de betreffende woning plaatsgevonden. De verdachten zijn in de nacht van woensdag op donderdag overgebracht naar een politiebureau in Limburg voor verhoor en verder onderzoek.

Tijdens de aanhouding van het tweetal verbleven ook nog drie andere personen in de woning. Het ging om twee vrouwen van 47 en 35 jaar en een man van 39, alle drie zonder vaste woon- of verblijfplaats. Deze zijn ook aangehouden maar, na verhoor, vrijdagochtend in vrijheid gesteld.

Motief en aanleiding

Wat het motief en/of aanleiding voor het geweldsmisdrijf is geweest, is op dit moment nog niet bekend. Verhoor van de verdachten en verder tactisch onderzoek moet dit uitwijzen.

Doodsoorzaak

Woensdagmiddag heeft sectie op het lichaam van het slachtoffer plaatsgevonden. Informatie hierover kan op dit moment nog niet bekend gemaakt worden.

Voorgeleiding

De twee verdachten van 21 en 28 jaar worden vrijdagmiddag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: