dinsdag, 6. juni 2017 - 8:27 Update: 06-06-2017 13:27

Aangehouden jongen en Savannah kenden elkaar via social media

Aangehouden jongen (16) uit Den Bosch en dood gevonden Savannah kenden elkaar via social media
Foto: Politie
Bunschoten

Volgens burgemeester Van de Groep van Bunschoten kenden de 16-jarige jongen uit Den Bosch en de dood gevonden Savannah Dekker (14) uit Bunschoten elkaar via sociaal media.

De jongen zit vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Savannah. De burgemeester deed deze uitspraak op de het Radio 1 Journaal, maar de politie wil deze informatie niet bevestigen. Er was nog lange tijd hoop dat Savannah nog in leven zou zijn. Burgemeester Van de Groep zegt dat er aanwijzingen waren dat het meisje zich zou hebben schuilgehouden op een adres samen met de opgepakte verdachte uit Den Bosch.. Volgens hem zou dat blijken uit aanwijzingen van familie en vrienden van Savannah. Maar ook dit gegeven heeft de politie nog niet bevestigd. De politie heeft dit nog in onderzoek.

Romy Nieuwburg

In de zaak rond de dood van de 14-jarige Romy Nieuwburg uit Hoevelaken is een 14-jarige jongen uit Lunteren aangehouden. Hij zou Romy kennen via vrienden zo meldt het AD. Een vriend van hem heeft twee jaar geleden enige tijd verkering met Romy hebben gehad, aldus de krant. Volgens de politie is er geen verband tussen de twee zaken. Wel laat een woordvoerder weten, dat er veel overeenkomsten zijn in de twee zaken, zo weet Omroep Brabant. 

Categorie:
Provincie: