vrijdag, 9. juni 2017 - 10:21

Geef ook jongeren loon naar werken

Geef ook jongeren loon naar werken
Foto: RVD
Den Haag

Om te voorkomen dat jongeren tussen de 13 en 18 jaar bij hun vakantiebaantje te weinig krijgen betaald of te zwaar werk doen, start het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een voorlichtingscampagne.

Deze campagne Weet je wat jij waard bent wil jongeren van 13 tot 18 jaar beter informeren over hun rechten en plichten bij vakantiewerk, zoals bijvoorbeeld het minimumloon, hoeveel uur en tot hoe laat ze mogen werken en wat wel en niet mag.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: ,,Werkgevers, geef ook jongeren loon naar werken. Zij verdienen een fatsoenlijk salaris. En ze mogen niet te lang of te laat werken. Of te zwaar werk doen. Zij weten vaak niet wat hun rechten zijn en zeggen niet snel nee. En nu kunnen ze zelf zien wat wel en niet mag en hun werkgever daar op wijzen.’’

Voor de campagne van dit jaar wordt gebruik gemaakt van twee korte filmpjes. Een jongen en een meisje vertellen hun baas wat zij wel en niet mogen doen. En daarmee worden zij neergezet als eindbazen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):