maandag, 12. juni 2017 - 12:43 Update: 12-06-2017 12:44

Gezin komt met de schrik vrij bij aanrijding tankstation Gouda

Gezin komt met de schrik vrij bij aanrijding tankstation Gouda
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Gouda

Een 20-jarige Rotterdammer is zondag 11 juni even voor 20.00 uur met zijn auto tegen een tankunit van tankstation De Andel langs de A12 gereden. De auto reed daarna vervolgens tegen de achterzijde van een stilstaande auto.

Een medisch team kwam met de traumahelikopter ter plaatse om assistentie te verlenen.

De Rotterdammer bleef ongedeerd. Hij werd aangehouden en zijn rijbewijs werd in beslaggenomen. De politie vermoedt dat hij onder invloed was van verdovende middelen en wilde hiervoor een bloedonderzoek laten uitvoeren. De bestuurder weigerde dit onderzoek. Deze weigering wordt ook in het dossier van de aanrijding opgenomen. Zijn auto is in beslaggenomen voor verder onderzoek. De vriendin van de Rotterdammer die ook in de auto zat werd overgebracht naar het ziekenhuis omdat zij bewusteloos was. Mogelijk was zij al voor de aanrijding niet bij kennis en onder invloed van alcohol en/of drugs.

In de auto die verderop werd aangereden van zaten vier personen, een gezin uit Doetinchem met twee kinderen. Een vijfde persoon was kort daarvoor uitgestapt. Alleen de bestuurster, een 48-jarige vrouw, werd voor de zekerheid voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet verder onderzoek naar de aanrijding.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: