dinsdag, 13. juni 2017 - 8:17 Update: 13-06-2017 17:14

Het platteland is een ‘lustoord voor criminelen’

Het platteland is een ‘luilekkerland voor criminelen’
Den Haag

Het platteland is een ‘lustoord voor criminelen’. En waarom? agenten komen er haast niet. En als zij hun neus al laten zien, duurt het vaak lang voor ze ter plaatste zijn.

Dat schrijven twaalf commissarissen van de Koning in een rapport waar het AD over bericht. Ze hebben harde kritiek op de Nationale politie die in 2013 werd gevormd. Wanneer je de ambitie hebt om als crimineel je geld te verdienen, kan je maar beter op het platteland gaan wonen, zo schrijven de commissarissen.

Terwijl de politie haar blik richt op steden in de Randstad, heeft de rest van Nederland het nakijken. Als voorbeeld noemt het rapport de vierhonderd vakantieparken in Gelderland. In sommige parken hebben criminelen vrij spel. De commissarissen spreken van sociale problematiek, illegale prostitutie en uitbuiting.

''Als agenten al in de plattelandsregio’s gezien worden, is het met zwaailichten. ,,Was toezicht vroeger normaal, nu is er iets als de politie langskomt.'' De politie en het ministerie van Veiligheid en Justitie willen in het AD niet reageren op het rapport. De politie gaat wel binnenkort met de commissarissen van de Koning in gesprek. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: