dinsdag, 13. juni 2017 - 9:07 Update: 13-06-2017 9:18

Jesse Klaver: Ook klimaat is struikelblok

Jesse Klaver: Ook klimaat is struikelblok
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

Opnieuw komen de VVD, CDA, D66 en GroenLinks er niet uit. De onderhandelingen om een nieuw kabinet te vormen met GroenLinks is in een tweede poging opnieuw geklapt.

Jesse Klaver van GroenLinks schrijft hierover: ''Ik baal ontzettend. Het is niet gelukt de onderhandelingen met VVD, CDA en D66 uit het slop te trekken. Alle partijen hebben daar de afgelopen dagen ontzettend veel in geïnvesteerd, maar de afstand bleek niet te overbruggen. Voor GroenLinks is het onderscheid tussen economische migranten en mensen die vluchten voor oorlog en geweld essentieel. Zij die vluchten voor oorlog en geweld hebben recht op bescherming en opvang.''

Maar volgens Klaver was het niet alleen migratie waar de vier partijen elkaar niet konden vinden. Ook bleek het klimaat een heet hangijzer.

''Hoe de formatie nu verder gaat weet niemand. Of er nou een meerderheidscoalitie komt of een minderheidskabinet, een kabinet met of zonder GroenLinks: wij blijven constructief samenwerken om meerderheden te vinden voor onze plannen. Wij blijven samen met jou werken aan verandering. Daarover snel meer'', aldus Klaver.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: