woensdag, 14. juni 2017 - 12:26 Update: 14-06-2017 12:36

Verdachte mishandeling en ontvoering meldt zich na tonen bewakingsbeelden

Verdachte mishandeling en ontvoering meldt zich na tonen bewakingsbeelden
Foto: Archief FBF.nl
Breda

Een 26-jarige Hagenaar heeft zich vanmorgen bij de recherche in Breda gemeld omdat hij zich herkend had op bewakingsbeelden die deze week uitgezonden zijn bij Bureau Brabant en Opsporing Verzocht.

Daarin is te zien dat in Breda op woensdag 21 september 2016 om 17.00 uur, een naar later blijkt 36-jarige Bredanaar op de Meubelboulevard in Breda door vier mannen mishandeld en in zijn eigen auto wordt ontvoerd. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Het incident vond plaats op de Kruisweide voor een winkel van IKEA. Een (toenmalig) kaderlid van motorclub No Surrender werd, terwijl hij op de grond lag, door vier mannen geschopt en geslagen. Daarna werd hij naar zijn eigen auto geleid en meegenomen. De vechtpartij en ontvoering werd vastgelegd met bewakingscamera’s. Ondanks dat het slachtoffer zich heeft verzet, liep hij verschillende verwondingen in zijn gezicht op. 

Onderzoek

Er werd direct een onderzoek gestart. Via het door getuigen genoteerde kenteken van de auto werd de identiteit van het slachtoffer snel achterhaald. In de loop van de nacht werd er rechtstreeks contact met hem gezocht. Ondanks het feit dat hij mishandeld was en dat het vermoeden bestond dat zijn vrijheid voor langere tijd ontnomen, was weigerde hij alle medewerking. Hij wilde geen openheid van zaken geven en deed geen aangifte. Politie en Openbaar Ministerie hebben desondanks besloten om het onderzoek voort te zetten. Dergelijk geweld in het publieke domein, het incident speelde zich immers af op een Meubelboulevard, is onacceptabel. 

Opsporingsprogramma’s

De bewakingsbeelden werden afgelopen maandag getoond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant en dinsdag in Opsporing Verzocht. Een 26-jarige Hagenaar, een bekende van de politie, mede vanwege zijn lidmaatschap van de outlaw motorcycle gang No Surrender, gaf zich telefonisch aan bij de politie. Hij had zich zelf als een van de ‘daders‘ herkend en wil daarover een verklaring af leggen. Hij heeft zich vanmorgen bij de recherche in Breda gemeld en is met toestemming van de officier van justitie aangehouden. Hij wordt in verzekering gesteld. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: