woensdag, 14. juni 2017 - 17:41 Update: 14-06-2017 19:07

Politie roept hulp getuigen in na drie branden binnenstad Utrecht

Politie roept hulp in getuigen in na drie branden binnenstad Utrecht
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht

Binnen korte tijd ontstonden in de nacht van dinsdag op woensdag 14 juni drie branden in de binnenstad van Utrecht. 'Twee geparkeerde motorfietsen en een opslagruimte werden getroffen door brand', zo meldt de politie woensdag.

Brandstichting

De politie gaat uit van brandstichting en komt graag in contact met getuigen die iets hebben gezien wat in verband kan worden gebracht met de branden. Omstreeks 05.00 uur kreeg de politie en melding dat er brand woedde in een opslagruimte achter een winkel aan de Sint Jacobsstraat. 

Woningen ontruimd

Agenten constateerden dat er hoge vlammen uit het pand sloegen en ontruimden een aantal naastgelegen woningen aan het Jan Meijenhofje. De brandweer kwam ter plaatse en begon met bluswerkzaamheden. Na circa tien minuten was de brand meester. Na luchten van de woningen konden de bewoners terug.

Tweede en derde brand

Kort na de brandmelding kwam een tweede melding binnen, van een brandende motorfiets in de Lange Lauwerstraat. De brandweer kwam snel ter plaatse maar kon niet meer voorkomen dat de motor geheel uitbrandde. Woensdagochtend meldde een motorbezitter dat zijn gestalde motor op de Jan Meijenstraat  die nacht ook in brand was gestoken.

Onderzoek

De politie onderzoekt de drie zaken in samenhang met elkaar en gaat uit van brandstichting. Buurtonderzoek is inmiddels ingesteld en de tactische recherche is ook een onderzoek gestart. De forensische recherche doet sporenonderzoek. Met behulp van de politiehelikopter zijn overzichtsfoto’s van het gebied gemaakt.

Tip

De rechercheurs komen graag in contact met mensen die mogelijk iets hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met de branden. Heeft u informatie? Geeft dit dan door aan de politie via 0900 – 88 44, of via het digitale tipformulier onder dit bericht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: