donderdag, 15. juni 2017 - 18:44 Update: 15-06-2017 18:55

E.colibacterie aangetroffen in rundvlees van Hoogvliet

E.colibacterie aangetroffen in rundvlees van Hoogvliet
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF

Bij supermarktketen Hoogvliet is in Duitse biefstuk en rundertartaar de E.colibacterie aangetroffen.

De supermarktketen heeft uit voorzorg alle verpakkingen hiervan uit de schappen van de slagerijafdeling gehaald. Dit meldt Hoogvliet op de website. De bacterie werd tijdens een controle in enkele verpakkingen aangetroffen.

Het betreft uitsluitend verpakkingen met de volgende houdbaarheidsdatum: 20-06-2017. Hoogvliet roept consumenten op om Duitse biefstuk en rundertartaar die zij reeds in bezit hebben, niet te consumeren. Het eten van een product met deze bacterie kan, indien niet door en door gegaard, vooral een risico vormen voor mensen met een lage weerstand, zoals zieken, zwangeren, ouderen en jonge kinderen. Indien u klachten heeft, raadpleeg direct uw huisarts voor meer informatie.

Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via telefoonnummer (0172) 418 200, of via het contactformulier.

In februari haalde Hoogvliet ook al zijn Duitse biefstuk en rundertartaar uit de winkel. Toen bleek bij een controle dat in enkele verpakkingen de listeria-bacterie zat. Ook deze bacterie is een risico voor mensen met weinig weerstand.

Categorie:
Provincie: