vrijdag, 16. juni 2017 - 15:26 Update: 16-06-2017 16:03

Spectaculaire aanhouding met getrokken wapens bij Coentunnel

Spectaculaire aanhouding met getrokken wapens bij Coentunnel
Foto: Archief FBF
Amsterdam

Vrijdagmiddag rond 13.15 uur kreeg de politie een melding dat er geschoten zou zijn op de Dodonaeusstraat in Zaandam. 'In eerste instantie leek het er ook op als of er was geschoten', zo meldt de politie vrijdagmiddag.

Raam stuk

'Er was namelijk een raam van een auto stuk. Uit nader onderzoek bleek het te gaan om een beroving', aldus de politie. Daarbij is gedreigd met een vuurwapen. Tijdens de beroving is het autoruit kapotgeslagen. Na het incident zijn er drie personen in een auto weggereden. Het slachtoffer van de beroving is niet gewond geraakt.

Coentunnel A8

Het voertuig is op de A8 ter hoogte van de Coentunnel tot stilstand gekomen tegen de vangrail. Twee verdachten zijn uit het voertuig gesprongen en te voet op de vlucht geslagen. Agenten hebben vervolgens waarschuwingsschoten gelost. De politie is een zoekactie gestart naar deze twee personen.

Eén verdachte gewond

Tijdens de botsing tegen de vangrail is één van de verdachten gewond geraakt. De persoon is met behulp van de hulpdiensten uit de auto gehaald. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen of mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: